Bio Szilva Szedd Magad és Vásár Szokolyán a Szilvás Tanyán

Itt a szilvaszezon. Ha Te is befőzésre készülsz, a lekvárnak, befőttnek, szörpnek és aszalványnak valót termelői áron szokolyai bio szilvásunkból megvásárolhatod!

Aszalt szilva otthon

 

Ha van időnk és kedvünk és szeretnénk egész évben fogyasztható aszalt gyümölcsöt készíteni, akkor a következőket kell tennünk. Annyi szilvát veszünk, amennyinek a 25%-a elegendő aszalvány lesz. Kb. ennyire aszalódik vissza a szilva.
 
A következőkre figyeljünk nagyon oda!
 
A szilvát soha nem mossuk meg, csak letöröljük a hamvasságát. Ha nem tesszük, az aszalás végén olyan lesz, mintha koszos lenne a szilva héja. Csak és kizárólag egészséges gyümölcsel dolgozunk, ami mentes betegségektől, kártevőktől, sérülésektől, lehetőség szerint vegyszerektől. A szemeket elfelezzük, kimagozzuk és kifordítva kissé a szemeket, héjjal lefelé kiterítjük gyékényre, vessző aszaló kosárra, nádfonatra (jól szellőző felületre).
 
Amikor szép, napsütéses időnk van, a kosarakat egész nap napoztatjuk, tüllel, függöny anyaggal (lehetőleg feketével) letakarva, hogy a darazsak, rovarok ne tudjanak hozzáférni. Az esti harmat előtt bevesszük, a hajnali után kitesszük. Óvjuk a gyümölcsöket az esőtől, szennyeződésektől, és minden más szabadban felellhető élőlénytől, ami kárt tehet benne.
 
Amikor úgy látjuk, hogy kellően megaszalódott, úgy 4-5 nap múlva, a gyümölcs húsa elvesztette eredeti állagát, megnyomva nem enged lét, nyomásra még rugalmas, nem száraz, akkor készen vagyunk. Tisztára mosott és alaposan kiszárított üvegekben tároljuk. Évekig is eltartható ilyen módon.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 15
Heti: 61
Havi: 405
Össz.: 111 042

Látogatottság növelés
Oldal: Szilva aszalás házilag
Bio Szilva Szedd Magad és Vásár Szokolyán a Szilvás Tanyán - © 2008 - 2024 - bioszilva.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »